1.7.07

[Review] Trinity Blood (manga)

Το Trinity Blood είναι μία σειρά από νουβέλες γραμμένες από τον Sunao Yoshida και τα σχέδια από τον φοβερό Thores Shibamoto. Ο Sunao Yoshida δυστυχώς πέθανε σε ηλικία 34 χρονών, πριν προλάβει να ολοκληρώσει την σειρά και ο Kentaro Yasui (φίλος του Yoshida και συγγραφέας του Ragnarok) κλήθηκε να ολοκληρώσει την κληρονομιά του Sunao Yoshida.



Το manga όπως και το anime, βασίζεται στις νουβέλες του Sunao Yoshida, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει σαν manga-readers γιατί ως επί το πλείστων το manga συνηθιζόταν να είναι η πηγή της δημιουργίας των anime. Το περίεργο σε όλη αυτή την ιστορία, και δεν το κρύβω ότι προσωπικά μου άρεσε, είναι ότι αν και manga και anime πηγάζουν και τα δύο από τις νουβέλες, έχουν εν τούτης διαφορετικό σενάριο, με το manga σεναριακά να πλησιάζει πιο πολύ τις νουβέλες.



Για όποιον δεν γνωρίζει τι εστί Trinity Blood (θα γράψω κάποια στιγμή και ένα full review για το anime) περιληπτικά να πω ότι διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό μέλλον, 900 χρόνια μετά από μία σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της Γης από τον Αρμαγεδδών. Ο πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων και των βρικολάκων μαίνεται ανεξέλεγκτος! Για να προστατέψει την ανθρωπότητα από αυτή την απειλή, το Βατικανό, η μεγαλύτερη πλέον στρατιωτική δύναμη των ανθρώπων, δημιούργησε μία ομάδα από ειδικούς πράκτορες με την ονομασία [ΑΧ] οι οποίοι καλούνται να προστατεύσουν το ανθρώπινο είδος από κάθε απειλή.




Τα σχέδια και οι χαρακτήρες του Thores Shibamoto είναι με μία λέξη.... αριστουργήματα και είναι από τα πιο όμορφα που έχω δει. Είναι ακριβώς ότι περίμενα από ένα dark, post-apocaliptic, gothic, vampire manga/anime.


Τα δικαιώματα του Trinity Blood για την αγγλική γλώσσα τα έχει η Tokyopop και έχει εκδώσει μέχρι τώρα τα δύο από τα οκτώ συνολικά volumes. Σε λίγες μέρες (10/7) κυκλοφορεί και το τρίτο volume της σειράς το οποίο έχω ήδη προ παραγγείλει και ανυπομονώ να πάρω στα χέρια μου!!


Share/Save/Bookmark

No comments: